Min baggrund

Jeg hedder Rikke Strange-Hansen.

I Stærk&Sund M/K lærer jeg kvinder, som dig, hvordan du kan bruge din krop uden begrænsninger. Hvordan du kan opnå en indre og ydre styrke, så hverdagens strabadser bliver lettere at håndtere. Og Hvordan du kan opnå en tilstand – i krop og sind – hvor alt føles muligt. Både her og nu, men i den grad også for at sikre en aktiv, mobil og tryg alderdom.

Mit største mål er, at få dig til at mærke hvor vild din krop er - uanset alder. Du kan meget mere end du tror.

Vi er skabt til bevægelse

Vores krop og hjerne er skabt til og næres igennem bevægelse. Jo mere tid vi sidder ned og/eller er inaktive, jo mere vil vi træne at sidde ned. Vi tilpasser os det vi gør mest i løbet af dagen. Vores hjerne får flere blinde kropsvinkler og et dårligere overblik over kroppen, det såkaldte kropskort. Hvilket kan resultere i smerter, ulyst til bevægelse, svimmelhed, træthed, dårligere balance, mm.

Det er en selvforstærkende ond cirkel. Mit mål er, at du gennem den rette træning, får mere overskud og styrke til mere hverdagsbevægelse og til at gøre mere af det, som giver dig glæde.

Mit mål er også, at du får det bedre på parametre som:

▶ Bedre søvn
▶ Øget vitalitet
▶ Mere energi og overskud
▶ Bedre humør
▶ Flere redskaber og energi til at træffe bedre valg
▶ Færre smerter
▶ At du opnår en tilstand af selvtilfredshed i processen.

copy

Facts om mig

 • ▶ EHFA Certificeret Personlig træner og fitness instruktør.
  ▶ Certificeret Z-Health Performance praktiker (kurser: EEP, R, I og S-Phase)
  ▶ 21+ års træningserfaring med kettlebells
  ▶ Pilates instruktør
  ▶ Livredningskursus assistenttræner

  21+ års erfaring i undervisning i fysisk træning.
  50+ personlige klienter
  Firmatræner siden 2007

  Bor i Brønshøj, København

  Født i 1974. Opvokset på Vestsjælland med heste, hunde, katte, høns, geden Grethe, kaniner, regnbuefisk, sugemaller, en storebror og to forældre😉

  Fungerende assistenttræner på Livredningskurser hos Red Liv

  Gik solo selvstændig i 2017, efter over 10 års ansættelse som projektmedarbejder i stort rådgivende firma.

Små interventioner

Jeg har oplevet på egen krop, hvilken påvirkning mange timers kontorarbejde foran en computer har. Selvom jeg cyklede til arbejde, trænede efter arbejde og cyklede hjem, faldt jeg alligevel sammen foran computeren, blev træt om eftermiddagen, oplevede at det var svært at opretholde koncentrationen og kunne føle mig meget udmattet i hovedet, når jeg kom hjem.

Jeg ved nu, at det er de små hjernepauser i løbet af arbejdsdagen, der får hjernen frisk igennem dagen. Pauser der kan kickstarte en ellers eftermiddagståget hjerne til at klare de sidste møder OG være en god forælder, når man kommer hjem.

copy
copy

Min egen træningsrejse

Jeg har altid fra barnsben været en aktiv pige. Jeg er opvokset på et mindre hestestutteri, så jeg skulle dagligt gøre stalden ren, fodre, træne hestene, ride, mm. Jeg gik til gymnastik, tennis og badminton. Så ramte jeg gymnasiet! ....så gik det lidt ned ad bakke med aktiviteten!

Men jeg løb mig igennem mine 20´ere og 30´ere, efter min første "rigtige" løbetur på en idrætshøjskole. Jeg løb en del halvmaratons, men fik skader, når jeg forsøgte at træne mig op til maraton distancen. Løbet begyndte at slide på min krop, selvom jeg også trænede styrketræning. Jeg trænede bare ALT for meget, fik for lidt restitution, for lidt næring og min krop var i mange år i kropsstress. Det resulterede i, at jeg i 15-20 ikke havde regelmæssig menstruation. Min krop lukkede ned for alle "unødvendige" ressourcer.

Jeg blev nødt til at bygge min krop op igen og give den nok restitution. Så jeg begyndte på mere opbyggende styrketræning. Træning i kortere sekvenser, så min krop kunne respondere på træningen OG restituere fra den. Træning med kettlebells giver netop denne eksplosive træning, der gør at jeg ikke behøver at træne mere end 5-20 min pr. gang. Den gør, at jeg bevarer min livsvigtige muskelstyrke.

Det giver overskud til livet. Energi og styrke nu og til alderdommen. Så jeg kan sætte ind på min livs/muskel pensionsopsparing, i stedet for at hæve af den.

Seneste indlæg

Se alle indlæg

copy

Rikkes træning er virkelig effektiv! Rikke er en dygtig og engageret træner, der forstår at gøre træningen sjov, men også hård 😊 Rikke får mine bedste anbefalinger...

Mette

Det giver mig energi at komme til træning efter en lang arbejdsdag. Det kan noget at komme ud i alt slags vejr og få brugt kroppen efter en dag på kontoret. Det er tit…

Malene

Efter en dag på kontoret er det altid dejligt at komme til kugler i mosen hvor der altid er frisk luft og godt fællesskab. I det hele taget kan det anbefales at træne udendørs…

Maria