Min baggrund

Jeg hedder Rikke Strange-Hansen. Jeg tog i 2017 en skelsættende beslutning - At leve min passion og mission fuldt ud. At slippe al den tryghed en fastansættelse giver og kaster mig ud i at være selvstændig.  

I Stærk&Sund M/K lærer jeg dig, hvordan du kan bruge din krop uden begrænsninger. Hvordan du kan opnå en indre og ydre styrke, så hverdagens strabadser bliver lettere at håndtere. Og Hvordan du kan opnå en tilstand – i krop og sind – hvor alt føles muligt. Både her og nu, men i den grad også for at sikre en aktiv, mobil og tryg alderdom.

Mit største mål er, at få dig til at mærke hvor vild din krop er - uanset alder. Du kan SÅ meget mere end du tror.

Alt det du ikke får i et fitnesscenter. Rikkes træning er alt det du ikke får i et fitnesscenter: frisk luft, rettelser til din teknik, en legende tilgang, og ikke mindst fællesskab. Rikke har en stor viden om, og baserer sin træning på, at vi træner bedst hvis synet og balancen også er med os, hvilket kan give en del aha-oplevelser. Hun er god til at finde alternative øvelser så alle kan være med - og det lykkedes faktisk mig at træne helt indtil 2 dage før en fødsel.

Luise

Frisk luft og kompetent træner Frisk luft, professionelt set-up og gode guidede øvelser. Her får man ikke lov at lave øvelserne forkert eller sløse med noget. Der er ingen tvivl om, at Rikke har styr på det. Meget kompetent og sød instruktør og vidunderligt at det foregår udenfor. Niveauet er højt - men selv som nybegynder kan man være med og uge for uge mærke ændringerne i kroppen.

Signe

Rikkes træning har gjort en kæmpe forskel … Rikkes træning har gjort en kæmpe forskel for mig. Vi træner kun udenfor, og har fokus på krop, styrke, balance og meget mere. Rikke udfordrer og presser os, men altid på en måde hvor vi er trykke. Jeg har nu trænet hos Rikke i 2 år. Uanset vejr, tropper vi op til en sjov og udfordrende træning. Kan virkelig anbefales, hvis du er klar på en ny måde at træne på.

Pernille

Dejlig træning under åben himmel Efter en dag på kontoret er det altid dejligt at komme til kugler i mosen hvor der altid er frisk luft og godt fællesskab. I det hele taget kan det anbefales at træne udendørs – og at holde varmen har aldrig været et problem. Rikke er en sød og super engageret træner som altid er god til at tilpasse øvelserne til de forskellige niveauer og vejrforhold. Jeg kommer altid hjem med en god følelse i kroppen. Ømme muskler efter træning kan forekomme, men altid på den gode måde! :)

Maria Lund

Godt for krop og sjæl! Rikkes træning er den eneste træning, jeg har kunnet vedholde i årevis! Det er især skønt, at det foregår udendørs - selv om vinteren nyder jeg at komme ud og mærke vind og vejr. Det er så godt for sjælen og energiniveauet. Øvelserne er sjove og anderledes, og Rikke er super god til at variere træningen, så det aldrig bliver kedeligt. Vi træner både styrke, puls og balance. Der er fokus på den enkelte og på at øvelserne udføres korrekt fremfor "så mange som muligt, så hurtigt som muligt". Derudover er der en herlig stemning på holdet 😊

Sanne

Du kan gøre det, det er kun dit hoved, der begrænser dig! ... siger Rikke i sin træning. Rikke udfordrer og presser os både i styrke, motorik og balance, og hele kroppen er involveret i hver træning. Niveauet er højt, men der er fokus på den enkelte og at øvelserne udføres korrekt. Rikke er en meget kompetent og engageret træner, som altid forstår at tilpasse øvelserne til de forskellige niveauer. Rikkes træning er virkelig effektiv, den gør mig stærkere og giver mig energi. Jeg mærker hurtigt ændringerne i min krop. Rikke får mine bedste anbefalinger.

Leticia

Rikkes træning er virkelig effektiv! Rikke er en dygtig og engageret træner, der forstår at gøre træningen sjov, men også hård 😊 Rikke får mine bedste anbefalinger...

Mette

Det giver mig energi at komme til træning efter en lang arbejdsdag. Det kan noget at komme ud i alt slags vejr og få brugt kroppen efter en dag på kontoret. Det er tit…

Malene

Efter en dag på kontoret er det altid dejligt at komme til kugler i mosen hvor der altid er frisk luft og godt fællesskab. I det hele taget kan det anbefales at træne udendørs…

Maria

Vi er skabt til bevægelse

Vores krop og hjerne er skabt til og næres igennem bevægelse. Jo mere tid vi sidder ned og/eller er inaktive, jo mere vil vi træne at sidde ned. Vi tilpasser os det vi gør mest i løbet af dagen. Vores hjerne får flere blinde kropsvinkler og et dårligere overblik over kroppen, det såkaldte kropskort. Hvilket kan resultere i smerter, ulyst til bevægelse, svimmelhed, træthed, dårligere balance, mm.

Det er en selvforstærkende ond cirkel. Mit mål er, at du gennem den rette træning, får mere overskud og styrke til mere hverdagsbevægelse og til at gøre mere af det, som giver dig glæde.

Mit mål er også, at du får det bedre på parametre som:

▶ Bedre søvn
▶ Øget vitalitet
▶ Mere energi og overskud
▶ Bedre humør
▶ Flere redskaber og energi til at træffe bedre valg
▶ Færre smerter
▶ At du opnår en tilstand af selvtilfredshed i processen.

Bevægelsestræning
Rikke Strange-Hansen

Hard facts om mig

 • ▶ EHFA Certificeret Personlig træner og fitness instruktør.
  ▶ Certificeret Z-Health Performance praktiker (kurser: EEP, R, I og S-Phase)
  ▶ 21+ års træningserfaring med kettlebells
  ▶ 100+ personlige klienter, Firmatræner siden 2007  
  ▶ Pilates instruktør ved
  ▶ Livredningskursus assistenttræner hos Red-Liv
  ▶ Diverse kurser i mental sundhed og vaneændringer
  ▶ Diverse workshops i åndedrætsteknikker (B.la. Patrick McKeown, James Nestor, Chuck McGee III)

  Fun facts om mig

  Bor i Brønshøj, København

  Født i 1974. Opvokset på Vestsjælland med heste, hunde, katte, høns, geden Grethe, kaniner, regnbuefisk, sugemaller, en storebror og to forældre😉

  Vinterbader, går helst med bare tæer, trives i og oplades i naturen, har en kat, Mille, som er reddet fra en grum skæbne,  A-menneske, krimilæser og drømmer om et hus ved havet.

  Gik solo selvstændig i 2017, efter over 10 års ansættelse som projektmedarbejder i stort internationalt rådgivende firma.

Små interventioner

Jeg har oplevet på egen krop, hvilken påvirkning mange timers kontorarbejde foran en computer har. Selvom jeg cyklede til arbejde, trænede efter arbejde og cyklede hjem, faldt jeg alligevel sammen foran computeren, blev træt om eftermiddagen, oplevede at det var svært at opretholde koncentrationen og kunne føle mig meget udmattet i hovedet, når jeg kom hjem.

Jeg ved nu, at det er de små hjernepauser i løbet af arbejdsdagen, der får hjernen frisk igennem dagen. Pauser der kan kickstarte en ellers eftermiddagståget hjerne til at klare de sidste møder OG være en god forælder, når man kommer hjem.

Bevægelsestræning
Kettlebel træning Windmill Kugler i Mosen

Min egen træningsrejse

Jeg har altid fra barnsben været en aktiv pige. Jeg er opvokset på et mindre hestestutteri, med daglige gøremål, som at muge ud, fodre, træne hestene, ride, mm. Jeg gik også til gymnastik, tennis og badminton. Så ramte jeg gymnasiet! ....her gik det lidt ned ad bakke med aktiviteten! Dog fastholdt jeg altid ridningen.

Efter et ophold på en idrætshøjskole, begyndte jeg at løbe. Jeg løb mig igennem mine 20´ere og 30´ere. Jeg løb en del halvmaratons, men fik skader, når jeg forsøgte at træne mig op til maraton distancen. Løbet begyndte at slide på min krop, selvom jeg også trænede styrketræning. Jeg trænede bare ALT for meget, fik for lidt restitution, for lidt næring og min krop var i mange år i kropsstress. Det resulterede i, at jeg i 15-20 ikke havde regelmæssig menstruation. Min krop lukkede ned for alle "unødvendige" ressourcer.

Jeg blev nødt til at bygge min krop op igen og give den nok restitution. Så jeg begyndte på mere opbyggende styrketræning. Træning i kortere sekvenser, så min krop kunne respondere på træningen OG restituere fra den. Træning med kettlebells giver netop denne eksplosive træning, der gør at jeg ikke behøver at træne mere end 5-20 min pr. gang. Den gør, at jeg bevarer min livsvigtige muskelstyrke.

Det giver overskud til livet. Energi og styrke nu og til alderdommen. Så jeg kan sætte ind på min livs/muskel pensionsopsparing, i stedet for at hæve af den.

Seneste indlæg

Se alle indlæg

copy